21. Veronika na kamniškem bazenu

V plavalnih krogih je že dobro znano, da je zadnja junijska sobota v Kamniku, rezervirana za mednarodni plavalni miting VERONIKA, tokrat že 21 po vrsti. 

Tekma je bila na dan državnosti, tako da je bilo na bazenu pod Skalco še bolj praznično kot po navadi. Po dolgih dveh letih so tekmo s tribun ponovno spremljali gledalci brez katerih, prav gotovo ni pravega plavalnega vzdušja.

Zbrane je najprej pozdravila predsednica plavalnega kluba Calcit Kamnik Anita Berlisk. Povedala je, da si najbolj želi: »da bi takšno tekmo lahko v Kamniku organizirali tudi v hladnejšem letnem času«. Tekmovalce in vse ostale sta pozdravila tudi župan občine Kamnik Matej Slapar ter dolgoletni nekdanji predsednik kluba Sandi Uršič. Oba sta poudarila pomen športa in plavanja. Iz njunega govora je bilo lahko razbrati, da bi se v bližnji prihodnosti lahko premaknilo tudi na področju zimskega plavanja v Kamniku. S tem bi se lahko uresničila dolgoletna želja vseh plavalcev in predsednice kluba. Po državni himni v čast prazniku je Uršula Majcen, ki vedno rada poprime za mikrofon na Veroniki, napovedala začetek tekme, zatem pa se je lov na najboljše čase pričel.

Miting Veronika slovi po tem, da nastopi vedno veliko plavalcev in tudi letos ni bilo nič drugače. To je za organizatorje dober znak, da se plavalci dobro počutijo v Kamniku. Letos je nastopilo 452 plavalcev iz 22. slovenskih klubov. Tako veliko število tekmovalcev z več kot 1600 skokov v vodo, je napovedovalo dolg in pester dan. Vreme je bilo plavalcem naklonjeno. Bilo je vroče, vendar brez neprijetnih neviht.

Na mitingu smo razdelili 67 kompletov medalj v 16 disciplinah in štirih kategorijah ter v štafeti mešano.

Iz domačega plavalnega kluba Calcit Kamnik, je nastopilo 48 plavalk in plavalcev.

Trem tekmovalnim skupinam so se pridružili plavalci plavalne šole, za marsikaterega od njih pa je bila to prva prava tekma. In prav je, da najprej omenimo najmlajše, ki jih vodita Živa Dobrovoljc in Jan Uršič. To so: Zoja Ivančič, Teja Klemen, Zoja Novak, Patricija Potočnik, Ula Videc, Ema Vode, Matic Golob-Tršinar, Anže Loboda, Denis Luković, Martin Prašnikar, Lukas Prosen, Maj Prosen, Luka Rutar, Tristan Sedušak Drolc, Lovro Urankar in Justin Zule.

Varovanci trenerke tretje plavalne skupine Lare Seretin so: Vita Mlakar, Tina Klemen, Pavlin Zule, Žiga Kugler, Kaja Hočevar, Tian Majdič in Jaka Serko.

Plavalci druge plavalne skupine pod vodstvom Emila Tahirovića so: Taja Klemen, Anna Losieva, Maja Manojlović, Laura Podgoršek, Tajda Spruk, Nina Vrhovnik, Ana Avbelj, Ema Matijaš, Maruša Kugler, Neža Hren, Liam Negodič, Peter Lackovič, Lovro Lukan, Žiga Keržič Rakar in Tymur Beshlyk.

Plavalci prve plavalne skupine pod vodstvom Mihe Potočnika so: Živa Prašnikar, Taja Vejnovič, Iza Videc, Ivana Lukan, Andraž Cencelj, Tevž Štupar, Matevž Vrhovnik, Rok Vejnovič, Miha Justin in Nik Peterlin.
Kamniški plavalci so navdušili domače občinstvo in osvojili odlične čase z osebnimi rekordi ter osvojenimi normami za bližnje državno prvenstvo.

Dostop do rezultatov dogodka .

Po organizacijski plati je miting Veronika odlično uspel, za kar gre velika zahvala staršem plavalk in plavalcev kamniškega kluba, ki so se več tednov trudili s pripravami na dogodek in na samem tekmovanju poskrbeli, da je vse potekalo gladko, v prijetnem vzdušju in v veliko zadovoljstvo vseh udeležencev.

Pridna in iznajdljiva Marjanova skupina ( Uroš K., Valentin J., Iztok A., Jure V., Bojan L., T. Beshlyk, Uroš V., Vlatko V., Aleksander L., David U., Matic S., J. Cencelj, Mitja P., Toni P., g. Kugler).

Močna ekipa v kuhinji pri Nataši S. in Katarini K. (Matjaž S., Peter L., ga. Lackovič, Katja N., Nataša P., Nataša C., Branka V.). Odlična postrežba kosila in najboljše palačinke, ki so se stopile v ustih. 

Ekipa za srečelov (Barbara S., Tanja N., Barbara J., ga. Beshlyk, Katja K., Mateja V.), so okoli poldneva podelile glavno nagrado - gorsko kolo, plavalcu Športnega društva Aqua.

Tina T. je kuhala odlično kavo, postregla s sladkimi prigrizki, delovni ekipi staršev in sodnikom na bazenu. Mame članov so spekle peciva...

Brigita J. in Matej S., sta poskrbela, da so najuspešnješi prejeli medalje in denarne nagrade. Med starši imamo odličnega fotografa :-) , Matjaža S

Letošnjo Veronika je  po organizacijski plati vodila Anja S., želimo si da to počneš tudi na Veroniki 2023.

Klubski sodniki (Borivoj N., Andreja R., Maja D., Josip S., Kateryna L., Maja B., Pia B.), odlično ste opravili svoje poslanstvo. 

Čestitamo plavalcem za dosežene rezultate, ki so plod dela marljivih in zagnanih trenerjev. 

Vsem udeležencem na tekmi smo dokazali, da zmoremo organizirati odlično plavalno tekmo!

Plavalni klub Kamnik

Kontakt

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam prosim pišite.

PLAVALNI KLUB KAMNIK
Maistrova ulica 15, p.p.13,
1240 KAMNIK, SLOVENIJA
Matična številka: 5246075000
Davčna številka: SI 12564699
TRR: IBAN SI56  0231 0026 2431 085 (NLB d.d.)

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www.plavalniklub-kamnik.si
www.veronika.si

Povežite se z nami