20. Veronika 2021 zaključena

Ozračje je bilo vroče, temperaturo so med domačimi navijaški vrstami dvigovali nastopi kamniških tekmovalcev. Letošnjega mitinga se je udeležilo 475 plavalcev iz 23 klubov. Med udeleženci mitinga so bili tudi plavalci iz Nemčije, SC John-F.-Kennedy-Schule-Berlin.

Tako je zadnja junijska sobota letos že dvajsetič gostila Mednarodni miting VERONIKA 2021. Tekma je za plavalce pomembna tudi zato, ker je ena zadnjih pred državnimi prvenstvi. VERONIKO 2021 je otvorila predsednica plavalnega kluba Kamnik Calcit Anita Berlisk. Zbrane pa je pozdravil tudi kamniški podžupan  Sandi Uršič. Za mikrofon je z veseljem poprijela in odlično povezovala prireditev, športnica po duši, nekdanja plavalka Uršula Majcen.

Tekma je zaradi še vedno nepredvidljivih COVID-19 razmer potekala brez gledalcev, vendar so organizatorji uspeli zagotoviti neposredni prenos tekme preko spleta, katerega si je na sam dan prireditve ogledalo več kot 2000 gledalcev. S tem je bilo omogočeno, da si je tekmo lahko, v kakšni senci ogledalo precej več gledalcev, kot jih sprejme tribuna ob bazenu.

25 plavalcev plavalnega kluba Kamnik Calcit je zastopalo domači klub, pod vodstvom trenerja Mihe Potočnika: Peterlin Žana, Prašnikar Živa, Vejnovič Taja, Vezenkova Maja, Cencelj Andraž, Lapuh Mark Anej, Peterlin Nik, Stele Gašper, Štupar Tevž, Vejnovič Rok. Trenerja Emila Tahirovića: Avbelj Ana, Klemen Taja, Lapuh Justina Pika, Manojlović Maja, Spruk Tajda, Vrhovnik Nina, Negodič Liam, Vrhovnik Matevž in trenerke Lare Seretin: Hren Neža, Losieva Anna, Mlakar Vita, Podgoršek Laura, Šenk Tita, Keržič Rakar Žiga, Majdič Tian.

Veliko število prijavljenih plavalk in plavalcev je napovedovalo ogreto športno ozračje in boj do zadnjega atoma moči. Vsi domači plavalci so popravili osebne rekorde, tako da je bilo odličnih uvrstitev res veliko.

Omenimo zgolj prva tri mesta.
Hren Neža (2012): 1. mesto 50 m prsno in 3. mesto 100 m prsno.
Klemen Taja (2011): 1. mesto 50 m hrbtno, 1. mesto 100 m hrbtno, 2. mesto 50 m prosto in 3. mesto 50 m delfin.
Losieva Anna (2013): 3. mesto 100 m prosto.
Vejnovič Taja (2006): 3. mesto 100 m prsno.
Peterlin Nik (2006): 2. mesto 100 m hrbtno.
Stele Gašper (2004): 2. mesto 100 m prosto.
Vejnovič Rok (2008): 3. mesto 100 m hrbtno.

Na mitingu smo razdelili 67 kompletov medalj v 16 disciplinah in štirih kategorijah ter v štafeti mešano. Skupaj je bilo izvedenih 1545 štartov.

Dostop do rezultatov dogodka.

Po organizacijski plati je tudi letos miting Veronika odlično uspel, za kar gre velika zahvala staršem plavalk in plavalcev kamniškega kluba, ki so se več tednov trudili s pripravami na dogodek in na samem tekmovanju poskrbeli, da je vse potekalo gladko, v prijetnem vzdušju in v veliko zadovoljstvo vseh udeležencev.


Pridna in iznajdljiva Marjanova skupina, marljive mravljice pri Nataši in Matjažu v kuhinji, top palačinke, potica, pecivo...
Barbara in Helena, sta poskrbeli, da so najuspešnješi prejeli medalje in denarne nagrade. Matej in Marko Gabriel, kljub zaključku plavalne karierne, nista pozabila na klub.

Čestitamo plavalcem za dosežene rezultate, ki so plod dela marljivih in zagnanih trenerjev.

Sodniki, odlično ste opravili svoje poslanstvo.

Skupaj smo dokazali, da zmoremo!

Plavalni klub Kamnik

Kontakt

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam prosim pišite.

PLAVALNI KLUB KAMNIK
Maistrova ulica 15, p.p.13,
1240 KAMNIK, SLOVENIJA
Matična številka: 5246075000
Davčna številka: SI 12564699
TRR: IBAN SI56  0231 0026 2431 085 (NLB d.d.)

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www.plavalniklub-kamnik.si
www.veronika.si

Povežite se z nami